İZMİR / KONAK - Mustafa Rahmi Balaban Ortaokulu

Mustafa Rahmi Balaban Ortaokulu

İzmir Gültepe Mersinpınar semtinde 1960´lardan önce ilkokul yoktu. Çevre halkın okul çağındaki çocukları, eğitimlerini Gültepe Turgutreis İlkokulu´nda sürdürmekteydiler. Çevrenin büyümesi ile 2. bir okulun açılması kaçınılmaz oldu. Halkın da isteği doğrultusunda 1961 yılında devlet tarafından 650 metrekarelik alana küçük bir okul inşaa edilip hizmete açıldı. Turgutreis İlkokulundan sonra çevrede en eski ikinci okul niteliğini taşıyan okulumuz; ismini okul yapımındaki katkılarından ötürü vefat etmiş Bergama´lı öğretmen ve yazarımız Mustafa Rahmi Balaban´dan almıştır. Zamanın olanaksız koşullarından ötürü hizmete girdiği ilk yıllarda küçük bir barakayı andıran okulumuz, vatandaşlarımızın da desteği ile zaman içinde modernize edilip yaklaşık 2500 metrekare alanda 3 bloklu bir okul halini almıştır. 4+4+4 Eğitim Sistemi ile 2012/2013 Eğitim Öğretim yılından itibaren Mustafa Rahmi Balaban Ortaokul'u olarak tek binada sabahçı ve öğleci olarak eğitime devam edilmektedir.

Yayın: 26.06.2018 - Güncelleme: 24.05.2023 10:07 - Görüntülenme: 753